کد مطلب: 8115 تعداد بازدید: ۳۹۵۲

تاریخچه حوزه علمیه الزهرا «سلام الله علیها» اردبیل

یکشنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۲
تاریخچه حوزه علمیه الزهرا «سلام الله علیها» اردبیل
این حوزه علمیه پس از انجام مراحل اخذ مجوز توسط هیئت امناء و مؤسس محترم (امام جمعه محبوب شهر، حضرت حجةالاسلام والمسلمین دکتر سید حسن عاملی) در سال 1385 با برگزاری اولین آزمون با پذیرش 30 نفر طلبه در یک محل استیجاری یک کلاسه فعالیت خود را آغاز نموده است و هر ساله برحسب افزایش کلاسها، محل جدیدی را برای ادامه، اجاره نموده است.
ولیکن هم زمان با فعالیت مدرسه با تلاش و پیگیریهای مؤسس محترم، زمینی به مساحت 9800 متر مربع متشکل از بلوک آموزش و خوابگاه جهت احداث مدرسه، از سازمان زمین شهری استان در اختیار حوزه قرار گرفت که با وجود پیش بینی اتمام کار ساختمانی در سال  1391به علت تأخیر در تأمین به موقع بودجه لازم، ساختمان تاکنون به بهره برداری نرسیده است.
فعالیت این حوزه علمیه در زمینه­های آموزشی، فرهنگی- تبلیغی و پژوهشی می­باشد که هر ساله با پذیرش 30 نفر از علاقه­مندان به علوم دینی و حوزوی و با استفاده از اساتید مجرب، اقدام به آموزش و تربیت طلاب مؤمن و متعهد می­نماید.
 از جمله فعالیت­های آموزشی این حوزه علمیه، در کنار برپایی کلاسهای آموزشی درسی، برگزاری مسابقات المپیادهای علمی می­باشد که تاکنون از میان راه یافتگان به مرحله کشوری (4 نفر در سال 88، 12 نفر در سال 86، 50 نفر در سال 90،   4 نفر در سال 91) 2 نفر حائز رتبه  برتر کشوری و یک نفر شایسته تقدیر شده اند.
فعالیتهای فرهنگی نیز در زمینه­های کانون قرآن و عترت، مسابقات قرآنی- کتابخوانی، برگزاری مراسمات، اردوهای زیارتی، عمره، مشاوره، بسیج طلاب، مبلغین و دانش آموختگان، امور رفاهی و خدماتی، تربیت بدنی، بهداشت، فعالیتهای تابستانی و برگزاری دوره­های معرفتی- اعتقادی می­باشد. که در زمینه فعالیت­های قرآنی، 2 نفر از خواهران طلبه موفق به کسب عنوان برتر کشوری جشنواره قرآنی مرکز مدیریت شده­اند.
تعدادی از خواهران طلبه و مبلغ این حوزه علمیه، مشغول فعالیت در پایگاه­های بسیج در قالب فرماندهی پایگاه و سرگروه و مربی صالحین می­باشند. همچنین تعدادی دیگر به عنوان روحانی کاروان با ارودهای راهیان نور در سطح استان مشغول فعالیت می­باشند. و نیز عده­ای از خواهران دارای مراکز و موسسات و کانون­های قرآنی- فرهنگی می­باشند. و تعدادی،  با ادره کمیته امداد امام خمینی، سازمان تبلیغات اسلامی، صدا و سیما، مراکز فرهنگی و قرآنی، دارالقرآن، آموزش و پرورش، ستاد اقامه نماز، سپاه، بخش بانوان استانداری و ... در حال همکاری می­باشند.
از فعالیت­های پژوهشی این حوزه علمیه می­توان به برگزاری جلسات و کارگاه­های پژوهشی با موضوعاتی مانند: مهارت نوشتن طرح تحقیق، کارگاه مقاله نویسی، پژوهش و کارگروهی، پژوهش و اخلاق پژوهشگری اشاره کرد.  همچنین طلاب این حوزه مشغول تدوین پایان نامه تحصیلی خود می­باشند که از بین آنها 15 نفر موفق به دفاع شده­اند و 3 مورد از آنها تاکنون به عنوان تحقیق پایانی برتر معرفی شده­اند.
شایان ذکر است در زمینه­ی پژوهشی طلاب متعهد و علاقه­مند بسیاری با شرکت در مسابقات، فراخوان­ها و جشنواره­های پژوهشی حائز رتبه شده اند. از جمله؛ کسب رتبه برتر کشوری توسط یکی از طلاب در جشنوراه بانوی کرامت مرکز مدیریت قم.
به امید اینکه فعالیت­هایی که تاکنون در این حوزه علمیه انجام گرفته، مقبول ساحت مقدس مولایمان صاحب العصر و الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) قرار گرفته باشد و خادمان این حوزه را در ادامه مسیر، مورد لطف و عنایت خاص خویش قرار داده و توفیق خدمتگزاری هر چه بیشتر و بهتر را عنایت فرماید.                                                                                                                                                                                                                                                                       ( اللهم عجل لولیک الفرج)